2012-08-19

Tid över?

Nja inte direkt kanske. Men nu när sommaren börjar närma sig sitt slut och alla sommarens snickeriprojekt är i land så kanske jag ska ta och blogga en snutt om sommarens mycket klena bakning.
Inte en enda bröllopstårta blev det i år. Jag missade en namngivningstårta men jag hoppas att jag snart får chansen på en ny.
Efter mina barbie tårtor blev det mest sådana och två femtioårs tårtor. Annars slukades sommaren upp av regn och uterumsbygge. Men det gjorde mig det samma :-D
Men jag tror att vi får börja långt bak i tiden.....jag har varit urdålig på att blogga så här kommer ett inlägg om allt möjligt.

Jag går ut stenhårt och presenterar en oreo mudcake och en strawberry banana cream pie.


Recepten kommer här!
Oreo mud cake

150 gram smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 st ägg
2 dl vetemjöl
1 paket oreokakor

Fyllning och topping
300 gram vit choklad
100 gram mörk choklad
100 gram smör
1 dl grädde
1 paket Oreokakor Mini
1 påse Marshmallows mini
1 dl Ohoy chokladsås

Gör så här!

Smält smöret (i en rejäl kastrull, det är den du rör ihop allt i) och låt det svalna av lite. Blanda i resten av ingredienserna, ta ett ägg i taget och avsluta med mjölet. Grovdela Oreokakorna och blanda med i smeten. Häll smeten i en rund smörad och bröad springform. Grädda i 175 grader mitt i ugnen i ca 15 minuter, låt kakan svalna lite.

Finhacka chokladen till fyllningen, värm grädde i en kastrull och rör ner chokladen. Klicka i smör och rör till en jämn smet, låt svalna lite. (Koka upp om det inte tjocknar) Lägg minimarshmallows på den gräddade kakan, spara lite marshmallows till topping. Häll över fudgesmeten och häll på resterande marshmallows, tryck ner minioreokakor lite varstans, ringla över chokladsås. Låt kakan svalna och stelna i kylen minst 2 timmar, den blir ännu bättre med tiden.

Strawberry banana cream pie

Pajskal:
150 gr mjukt smör
3 dl vetemjöl
3/4 dl socker
1 nypa salt
Fyllning:
5 dl vaniljkräm
3 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk
3 bananer
ca 500 gr färska jordgubbar

Gör så här!

Börja med att koka burken med kondenserad mjölk i tre timmar.
Lägg i hela burken i en kastrull och koka den. Se till att hela burken är täckt av vatten hela tiden. Efter tre timmar har du en otroligt god kolasås! Låt den svalna. Knåda ihop ingredienserna till pajen till en smidig deg. Tryck ut i pajform och grädda i 175 grader i 20 minuter. Låt pajskalet svalna. Vispa grädden fluffig och rör ner den kalla kolasåsen (den är tjock så jag fick använda händerna). Bred ut vaniljkrämen över pajskalet, skiva bananerna över. Täck bananerna med kolagrädden och skiva jordgubbarna och lägg dom snyggt på toppen, klart!

Eftersom jag har varit en dålig bloggare i sommar bjuder jag oxå på en bild på barbietårtan som blev gjord. Den skulle vara rosa men blev lila. Jag tror att jag gått och blivit färgblind..:-D

Postat i Allmänt | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

Kategorier

5 Senaste posterna

Länkar

Arkiverat

Matbloggstoppen