2011-10-13

Höstliga tårtor

En kollega till mig frågade om jag ville göra tårtor till två födelsedagar som dom skulle fira gemensamt. Jag tror att jag fick frågan långt in i september så det var bra planering innan jag skulle göra denna tårta. Ändå kändes det som om jag hade glömt hälften. Det är mycket som snurrar i huvudet nu vill jag lova.
Det skulle iallafall vara höstliga tårtor och den ena som fyllde år var intresserad av jakt så då blev det en älg också. Fyllningen var olika i bägge tårtorna. Päronmousse och aftereight kräm i den ena (fattar inte varför jag inte gör päronmousse oftare, den var to die for) och i den andra var det blåbärsmousse och limemousse, en säker kombination även om jag gör lime med hallon oftast.

Här kommer resultatet....älgen blev lite söt....:-)



Postat i Allmänt | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2011-10-12

Fotbollsavslutning



Idag kändes det som om hösten var förbi och vintern tittade in. På väg till jobbet var det ishalka och vi körde inte mer än 40 km/h över gärdet och fram till avtagsvägen till jobbet. Så lägligt då att det är fotbollsavslutning idag när vintern är på besök. Det är ingen som vill springa i shorts nu och då tackar fotbollen för sig för säsongen, iallafall för våra små. Till avslutnignen bakades det. Inte bara jag denna gång utan fler föräldrar blev involverade i avslutningens bakning. Här blev det cupcakes/muffins med gräs och givetvis en fotboll eller något som ska föreställa en fotboll. Kunde aldrig ana att det skulle vara så svårt att fatta fotbollens utseende...???

Postat i Allmänt | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2011-10-09

Jakten på den ultimata morotskakan.


I min nya bok fanns det ett recept på en morotskaka. Den innehöll dock valnötter och nötallergiker som man är så är det ju dumt att chansa. Så jag utelämnade valnötterna och tog i andra grejjer istället. I receptet så skulle man ha i krossad ananas???? Ananas i en morotskaka kan väl aldrig bli bra tänkte jag men jag tror att jag hade fel.
Fortfarande är jag inte nöjd med hur morotskakan blev. Jag kanske chansade lite väl mycket med receptet så det får ni faktiskt inte. När jag har hittat den ultimata morotskakan i min smak så ska jag givetvis lägga ut receptet här. Tills dess får ni nöja er med bilder. Min son tycket dock att denna var världens bästa.

Postat i Allmänt | Comment (1) kommentarer Trackbacks ()

2011-10-08

Bok och brandbil!

Först ville Jenny ha både en bok och en brandbil men sen nöjde hon sig med en brandbil. Men boken som jag menar är en jätte fin recept bok som heter Två systrars söta. Äntligen är den min! Den landade i brevlådan igår och som jag har bläddrat i den. För bråttom har jag så jag ser alla recept men fördjupar mig inte i något än så länge. Men nu när brandbilstårtan är klar kan jag sätta mig ner och studera alla super läckra recept!



Men boken fick läggas åt sidan för Elton fyllde 3 år! Han hade önskat sig en brandbil på tårtan och hans mamma tänkte "Hjälp!". Hon frågade mig om hjälp och visst gjorde jag en brandbil till Elton. Vill påpeka att jag aldrig gjort en så snygg brandbil förut fastän min egen son är besatt i allt vad blåljus heter!
Fyllningen i tårtan är dumlekolakräm och hallongrädde. Jag tyckte den blev lite fin faktiskt!


Postat i Allmänt | Comment (2) kommentarer Trackbacks ()

2011-10-04

Brynäs

Marie hade tjatat på mig en sisådär 2 år om att jag skulle göra en brynäs tårta. Så när mitt favoritlag åkte ur elitserien så tänkte jag att nu kan jag väl ställa upp med den där tårtan. Den var faktiskt ganska skoj att göra även om jag tycker det är oerhört fula färger! ;-) Tacka vet jag Mora IK men deras emblem är så himla svårt. Jag har provat att göra en mora tårta också men det blev för detaljerat och kluddigt innan det blev klart. Visst det syntes att det var Moras emblem men näe...jag tror inte jag gör den igen.

Denna tårta gjorde jag för några år sedan så om den fortfarande finns kvar är den nog grön. Men jag gissar att den är uppäten. Vad det var för fyllning i den minns jag inte alls.

Postat i Allmänt | Comment (1) kommentarer Trackbacks ()

2011-10-04

Däck med en...hmmm...

Däcktårta var det här. Önskemål om en Lamborghini men....det ÄR svårt att modellera bilar!!! Jätte jätte svårt. Jag gav dom alternativet att ta bort bilden från fälgen om man nu skulle vilja det.
Jag ska visa er båda. En tårta med den gula...öööö....lamborghinin...(NEJ det ser inte ut som en sån!!) och en tårta utan den. Grabben fick iallafall med en bild på vad jag försökt att fixa. Nåväl, någon som har en kurs i bilmoddelering så går jag det!!

Fyllningen var dumlekola och hallongrädde. Smörkräm som foder och så svart och grå marsipan.


Postat i Allmänt | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2011-10-03

Baklängeskalas

I lördags hade vi baklängeskalaset. Det känns som om jag håller på att återhämta mig fortfarande från kalaset även om alla 13! barn var otroligt snälla och inte en enda gång rök dom ihop. Men livat blev det så nästa år bestämmer vi oss för att inte ha något kalas hemma iallafall och så max 5 kompisar.....det borde väl räcka??

Fikabordet var uppdukat i skogens tema och lite hösttema med för den delen. Provade lite olika skojiga saker och dukade upp med buller och brak!

Här kommer lite bilder från kalaset.






Fyllningen i tårtan var banan/vanilj fluff och dumlekola kräm. Inte helt fel men banan i tårta är så mycket......barn. Fast det var ju ändå ett barnkalas!

En trött med nöjd kille skickade hem sina kompisar efter två timmar. Då var man rätt mör själv.

Postat i Allmänt | Comment (1) kommentarer Trackbacks ()

Kategorier

5 Senaste posterna

Länkar

Arkiverat

Matbloggstoppen