2011-07-30

Semesterbloggar

Befinner mig just nu på en underbar semester med massvis med sol och bad fastän jag är kvar i Sverige. Härliga dagar har vi framför oss men inte helt utan bakning.

Min kära mormor fyllde 89 år häromdagen och jag ville fira henne med något som hon tycker väldigt mycket om nämligen mazarin och jordgubbar så det blev då en jordgubbsmazarin tårta som var jätte smarrig.



Sen blev det en bokad pirat tårta som inte blev någon pirat tårta utan en festival tårta istället.
Denna innehöll dumlekolakräm och hallon/banan grädde, spacklat med smörkräm av vitchoklad. Täckte denna med marsipan och använde faktiskt bara marispan. Funkade bättre än vad jag trodde och ICAs marsipan var helt ok att jobba med. Det blir det nog flera gånger!



I morgon hoppas jag på en full dag med sol och bad! Ingen bakning blir det nu på några dagar framöver och jag ska bara njuta av att få "vara".....

Postat i Allmänt | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2011-07-27

Coke Float

Rickard tyckte vi skulle ha lite Coke Float denna varma dag och sagt och gjort. Efter städning och diverse hushållsarbete så fick vi gotta oss lite med en Coke Float. Mumma!!

Postat i Allmänt | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2011-07-26

Kakstämpel och jordnötskakor




Idag fick jag hem min kakstämpel från Coolstuff. Så onödig men så skoj. Hoppas att man kan hitta fler varianter på dessa stämplar när vi åker iväg till staterna i vår. Där tänker jag mig att man kan hitta mängder av tårtgrejer och baksaker och till fyndpris. Vi får väl se om jag har fel.
Bakning är förövrigt bra terapi, den bästa om du frågar mig.

Postat i Allmänt | Comment (3) kommentarer Trackbacks ()

2011-07-26

Att stanna upp en stund


Att stanna upp en stund har blivit till flera dagar för mig. Försöker att förstå hur en enda människa kan göra så många människor så mycket ont. Jag antar att man aldrig kommer att förstå.....eller om man vill förstå.

Min lilla kille frågar så mycket om vad som har hänt och varför det hände? Vi försöker förklara för honom och han verkar nöjd med svaren som han får men någon förklaring om varför det hände har vi inte.

Mina tankar går till alla de som förlorade någon som de har kär i de hemska dåden som inträffade i Norge.

Min lilla kille står bredvid och säger: Ta hand om barnen......

Var rädda om er därute och ge varanda en extra "klem".

http://www.youtube.com/watch?v=BXqop7ZsAMo&feature=related
Postat i Allmänt | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2011-07-22

Dags för en Uppsala tur.

Idag ska vi åka in till Uppsala i regnet. Det ska tydligen handlas.
Om jag får gå på IKEA så brukar jag snoka efter verktyg att använda vid tårtbak. För ett år sedan upptäckte jag att dom hade ett underbart kit när oxå en tårtdelare fanns med.
Eftersom tråden hade pajjat till min tårtdelare så införskaffade jag en ny.
Men sen har jag inte sett att dom haft det kitet på ett tag förrän i måndags. Då låg det där igen men jag hittar det inte på deras hemsida.

Det tillhör iallafall serien Drömmar och här finns även ett paket med olika schabloner som man kan använda för att göra roliga mönster på tårtor.

http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/40145888

Off we go!
Postat i Allmänt | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2011-07-21

Sommarens bakning

I sommar har det bakats en hel del. Mannen i familjen har påstått att jag dragit ner alldeles för mycket disk och att jag inte alls haft tid med dom på veckokvällarna. Inte nog med sen semester, jag hade tårtor att göra oxå.
Så sommarens produktion slutade med en hello kitty tårta, en bröllopstårta i Gävle, tre doptårtor och en bröllopstårta på Bergby gård. Förutom detta har en del cupcakes skapats för det är ju bara så kul!

Eftersom det blidde en ny blogg nu då så kommer en bildkavalkad på det som producerats. En del bilder bättre än andra....håll till godo!

Bröllopstårta till ett par i Gävle. Fyllningen var limemousse och hallonmousse. Färska blommor på toppen.

Detta var bröllopstårtan som serverades på Huseliharen i juni. Huseliharen var förövrigt ett underbart ställe där jag kunde tänka mig att slå rot. Brudparet ville ha vinrött på sin tårta för att matcha färgtemat. Inuti tårtan fanns Limemousse och hallonmousse.

Sen blev det dags för en barntårta så där hipp som happ från den ena dagen till den andra. Det kändes som om det blev bråttom med denna men Hello Kitty blev så himla söt denna gång. Måste lära mig att moddelera bättre. Tror att det var Dumlekola och hallon i denna tårta men jag är himla osäker.



Sen kom vi till dagen då doptårtorna skulle produceras. Anki var så vänlig så hon kunde hämta dom på fredagen för vi skulle åka bort över helgen. Tårtorna innehöll hallonmousse och pollyfluff och dekorationerna var underbara om jag får säga så själv. Köpte formar från First Impression Molds och gud så underbara dom blev. Här kommer bildbevis på de underbara bebisarna som jag hade svårt att skiljas ifrån.




Bestämde mig oxå för att göra Converseskor till tårtan. Det var mina första converse så jag ser nu hur mycket bättre man kan göra dom. Hur som helst så får jag prova tills nästa gång jag får en doptårta att göra. :-)


Doptårtorna i sin helhet kommer här!





Sen en underbar bild på den sötaste bebisen som ligger i en stor stor blomma.



Som jag skrev så tog jag sen semester iår och några mer tappra själar fanns i korridoren där jag jobbar. Jag tyckte att det var dags att vi fikade en dag så jag gjorde lite morotscupcakes för att hålla oss nöjda och glada när alla andra var på en solig semester. Det blev förbaskat goda cupcakes om jag får säga så själv. Ja jag åt en halv.....men otroligt saftiga och fina!



Sen var det dags igen för bröllopstårta. Bröllopet gick i vitt och lime och så gjorde oxå tårtan. Det enda som bröt av var den rosa hallonmoussen inuti. Fyllningen bestod av limemousse och hallonmousse och det var trixigt att få en så hög tårta på toppen så att det inte såg dumt ut när bruden sträckte sig efter brudgummen. Men så här blev resultatet iallfall.



Så var det då min namnsdag igår. Tittade på Leila bakar häromdagen och hon gjorde Hi Hat cupcakes, något som jag alltid velat provat men inte vågat. Så igår så körde jag igång. Provade oxå att göra hennes mazarincupcakes med färska bär och dessa var verkligen superlätta att göra. Godast av dessa två var tveklöst mazarincupcaken....smurre mums!!!



Så, då var bildkavalkaden över. Nästa gång jag gör en tårta så lägger jag upp den direkt, nu när jag har en fungerande blogg.

Tills nästa gång, toooodeloooo.
Postat i Allmänt | Comment (3) kommentarer Trackbacks ()

2011-07-21

funkar det här tro?

Postat i Allmänt | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2011-07-21

Ny blogg och nystart

Vet inte riktigt vad som hände med den gamla bloggen men tillslut så kunde jag inte publicera något i den. Det kändes inte ok och jag blev grinig så nu hittade jag en annan blogg att starta upp.

Här kommer det bara bli goda saker. Dessa saker som jag provar på att göra kommer att betygsättas efter de har intagits. Tårtor kommer inte få betyg eftersom dessa ofta åker bort till andra personer och de äts inte upp av oss.

Snart kommer mina nya alster men för nu så hälsar jag er välkomna till min nya blogg. Vi får väl se om jag kan sköta den här bättre.
Postat i Allmänt | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2011-07-21

Välkommen till min nya blogg!

Postat i Allmänt | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

Kategorier

5 Senaste posterna

Länkar

Arkiverat

Matbloggstoppen