2011-11-14

Snö

Tro det eller ej men nu börjar jag längta efter snön lite smått. Det är så mörkt ute och man blir så himla trött hela dagarna så lite vitt på backen skulle underlätta. Men snart är den här och då svär jag över plogningen och snöskottningen precis som vanligt! Men kan ni förstå hur tidigt det är första advent kommer i år? Redan om knappa två veckor är den här. Då får vi mysa på riktigt med glögg och pepparkakor!

På nyår för tre år sedan så fyllde en bekant till familjen år. Hon hade stort kalas och ville att jag skulle göra en vintertårta. Resultatet blev som bilden nedan, fylld med hallonmousse och limemousse tror jag om jag inte har helt fel.

Postat i Allmänt | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2011-11-13

Åh va jag älskar bröllop!


Igår var vi då på bröllop i Dannemora kyrka. En jätte fin söt kyrka som var alldeles lagom stor. Underbart fin! Den som inte varit där bör åka dit!
Det blev en lång härlig dag trots att november gjorde sig påmind med både blöta och kyla. Men värmen som fanns i våra hjärtan kunde ingen ta fel på! Bruden och brudgummen strålade ikapp och jag tror att dom fnissade en del innan det var dags för allvaret i kyrkan. Deras två barn var näbbar och mer eller mindre rusade fram i altargången fram till platsen där dom skulle stå. Tror att direktiven från mamman och pappan hade varit väldigt tydliga :-) Det var en fin vigsel och som vanligt så trängde sig tårarna på. Några harklingar så var man på banan igen.


Efter vigseln blev det sedvanliga kramar och gratulationer på kyrkbacken och även ett och annat riskorn flög i luften. Härmed presenteras familjen Eriksson i sin helhet. Visst var dom fina!!


Sen var det dags för fest på Juffen, ja lokalen hette faktiskt så. Där serverades det buffé och tårta. Jag var lite nervös för tårtan för jag brukar ju bara leverera och sen åka därifrån men nu skulle jag vara kvar och se reaktionerna. Shit, tänk om dom tycker den smakar skit????? Jag vet inte hur många som parkerade sig framför tårtan och fotade den. Det såg riktigt roligt ut! Fortsättningen på kvällen blev tårtsnack med mig, om hur fantastisk den var :-) Riktigt skoj!


Men visst är det något alldeles speciellt med bröllop. Jag tittade på min man på kyrkbacken och tänkte på hur snygg han är..:-) Något som man inte ser så där när det är tisdag efter jobbet :-D Ruskigt snygg är han, en sån tur att jag är gift med honom!

Postat i Allmänt | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2011-11-12

Bröllop i Österbybruk!

Idag gifter sig våra goda vänner Anna Karin och Patrik i Dannemora kyrka. Anna Karin frågade om jag kunde hjälpa till med bröllopstårta och visst for them....no problem, no problem at all. Men jag började ge upp på halva gårdagskvällen. Vilket jobb jag hade bestämt mig för.....:-D

Dom har ännu inte sett tårtan så jag fular lite och bloggar innan om den. Detta är vår present till dom en 80 bitars med chokladmousse och hallonmousse. Höst tema som det ju är. Ja jag blev riktigt nöjd när jag var klar även om det betydde många många timmar med pill jobb.....Hoppas att dom oxå blir nöjda!




Nu är det snart dags att dra på sig fin stassen och fixa till sig så att man ser respektabel ut :-)
Ha en trevlig lördag till alla där ute!

Postat i Allmänt | Comment (1) kommentarer Trackbacks ()

2011-11-07

Vilket enormt stöd från alla fina människor!

Inte räknade jag med att jag skulle få ett sånt enormt stöd i min hobby som jag fick när jag bloggade i lördags. Både på bloggen och på facebook har jag fått enormt fina kommentarer som peppade mig att komma igång igen!
Tack alla! Verkligen ett stort stort tack!

Nu är jag igång med tårtbottens bak inför lördagens bröllop. En botten gjorde jag igår och ikväll kommer jag att avverka tre stycken hoppas jag. Jag hoppas på att min goda vän Nina har plats i en frys åt mig fram till torsdagen.

Kort på tårtbottnar är ju inte så roligt att dela med sig av så jag tänkte att nu när vi börjar närma oss julen så ska ni få en glimt av en jultårta som jag gjorde 2008. Den var fylld med kokkosmousse och limemousse. Jag vet ju inte om det var gott men det tror jag nog. Hon som ville ha tårtan var så nöjd så nöjd! visst blev han söt, tomten, ni skulle bara se hur tomten såg ut året innan..:-D pösig är ett ord som kan beskriva honom :-D



Åter igen ett stort stort tack för ert engagemang att skriva här och på facebook!
Till sist vill jag gratulera en gammal god vän på födelsedagen!

Grattis Li på 35 års dagen!!

Postat i Allmänt | Comment (2) kommentarer Trackbacks ()

2011-11-05

Tillbaka från en paus.

I mitten av oktober ganska exakt tiden från det sista inlägget på bloggen var det någon som tyckte att jag skulle sluta hålla på med bakning. Enligt denna person skulle jag gå ner i vikt bara av att sluta baka. Denne person måste ha trott att jag käkade upp allt som jag bakade själv. Från det ögonblicket tappade jag gnistan lite. Mitt stora intresse var inte bra för mig enligt någon och det tog faktiskt hårdare än vad jag trodde.
Nu när våra kompisar ska gifta sig nästa lördag har jag sagt att jag ska fixa bröllopstårtan. Dom får den som bröllopspresent av oss och jag har planerat och tänkt mycket på denna tårta och idag skulle jag börja med bottnar som skulle frysas. Men jag hittade inte någon lust att göra något. Det kändes hemskt.

Så jag tänkte om jag försöker komma igång med något annat som tar lite kortare tid och som är rätt så skoj ändå så kanske jag får upp gnistan igen.

Så jag gjorde mina favvisar i eftermiddag. Morotscupcakes som jag gjort så många gånger förut. Oj va det var roligt att baka och det kom ett resultat jätte fort. Ganska söta blev dom oxå. Om nu denne person som tyckte jag skulle lägga ner läser detta så vill jag bara förtydliga: jag cyklade 1,5 mil i morse, gjorde sen mina övningar som naprapatrik lärt mig för att sen rusa runt lite och fixa till kvällen. Orolig över att jag ska äta allt? Nej ingen risk, två tonåringar finns här i huset som äter mer än gärna fyra var antar jag. Jag får nog vara glad om jag får smaka en halv.

Om jag ska fortsätta baka! You bet!!! Alla gånger!! Jag lägger inte ner!!

Postat i Allmänt | Comment (8) kommentarer Trackbacks ()

Kategorier

5 Senaste posterna

Länkar

Arkiverat

Matbloggstoppen