2012-05-31

Prinsessa igen!


Men denna gång med marsipan! Roligt det var att pyssla igen. Fick en stund över på torsdagen och pysslade på som tusan :-) Det gick riktigt bra och prinsesstårtan med dumlekolakräm och hallongrädde är nu överlämnad för vidare färd till stockholm!

Provade lite nytt med volang och med överkroppen klädd i marsipan. Hon som hämtade tårtan var dock förvånad över att dockan inte hade några ben kvar :-D



I morgon blir det färd till Mora och siljan runt. Det blir en riktigt släktträff så till den beställde mor till Ooey Gooeys men jag hejdade mig inte där utan slog till med twix kaka och dammsugare. Twixkakan ska ni få recept på. Men det blir nog först på lördag eller söndag. Tills dess, ha det gott!

Postat i Allmänt | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2012-05-14

Martinas tårta

Lovade ju att blogga om tårtor som jag gjort. En kollega till mig fyllde 40 hela år här i dagarna och ville att jag skulle göra hennes tårta. Det är här den hemska orkideen kommer in. Jag hade aldrig någonsin gjort en orkidee i hela mitt liv i socker men det ville Martina verkligen ha på sin tårta så det var bara att ta fram boken med beskrivningar och sätta igång. Hittade oxå en film på youtube över en instruktion hur man gjorde men jag bröt ihop och lyckades inte alls.

Efter mycket om och men så fick jag ihop den här

Martina har oxå en hund som heter Ozzy och ett försök till honom fick det oxå bli i sockerpasta.


Det färdiga resultatet efter ett antal svordomar och många suckar så blev det ganska ok ändå. Men herre min jösses, nu när jag fyller år vill jag ha en kurs i hur man modellerar människor! Hjälp mig någon!!!

Postat i Allmänt | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2012-05-13

Steg för steg. Barbie tårta.

Här kommer nu en snabb guide till barbie tårta. Jag vet att det finns miljarder sådana på nätet men för att göra en Barbie tårta behövs lixom inget "extra" i utrustningsväg. En bunke, tårtbotten, en benlös barbie, fyllningar, smörkräm och lite sockerpasta eller marsipan.

Så här gick jag tillväga när jag gjorde Stellas tårta.


En vanlig jäkla bunke från IKEA. Mellan storlek tog jag idag.

Lägg ner en del av tårtbotten i botten på bunken. Rund och fin.

I med första lagret fyllning som i detta fall var hallongrädde.

På med en del av tårtbotten igen.

I med nästa lager fyllning som i detta fall var Dumlekola kräm med lite jordgubbstwist.

På med sista tårtbotten. Ställ nu in i kylen och låt den stå där en stund medans du vispar ihop smörkrämen.

Här blev det rosa chokladsmörkräm. Det var väldigt viktigt att den var rosa.
Sen bryter du benen av Barbie. Jag vet, det känns lite så där men ta i bara!
Linda in henne i lite gladpack så blir hon glad igen..:-D


Sen är det dags att ta hand om tårtan som du stjälper upp på ett tårtfat eller en tårtbricka.

Täck tårtan med chokladsmörkrämen och kör ner Barbie i mitten av den. Det blir lite hål runt henne men täck dessa hål med smörkräm oxå. Sen är det bara till att dekorera Barbie som man vill.

Så här blev Stellas tårta idag.

Postat i Allmänt | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2012-05-11

Oooooooooeeeey!!

Hej på er alla bakvänner där ute!
Idag ska jag åka på kryssning! Hela familjen utom syrrans och min gubbe är med. Min andra hälft drog till Göteborg för att springa Göteborgsvarvet och en gång lovade jag att följa med men så dök kryssningen upp och det lät mycket roligare! Så idag blir det en tur på Birka och jag och syrran ska rocka loss. :-)

Hela sällskapet kom igår och förutom bullarna ville jag bjuda på något gott. Letade upp ett recept på Kalasgott på brownies och hittade Ooey Gooey Brownies och dom var verkligen Ooey Gooey! Det är kanske inget för den som försöker hålla sig från kalorier och inget för den som inte tycker choklad är det bästa som finns. Men jösses, dessa små delikatesser. Eller små och små, det beror på hur stora du vill skära dom förståss :-)

Ooey Gooey Brownies

Botten

120g Smör
120g Mörk Choklad
3 dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
2 Ägg
3 dl Vetemjöl
2 msk Kakao
1 krm Salt
100g hackad Mjölkchoklad
150g grovt hackade Marshmallows
1 burk Dulce de Leche*
Chokladtryffeltäcke
125g hackad Mjölkchoklad
125g hackad Mörk Choklad
1,5 dl Vispgrädde

Gör så här
Smält smöret och den mörka chokladen över vattenbad. Rör i sockret, vaniljsockret och äggen. Sikta i mjölet, saltet och kakaon. Rör i den hackade mjölkchokladen och blanda så att smeten blir jämn och fin. Bred ut smeten över en smord mindre plåt, ca 20x30cm. Grädda brownien i mitten av ugnen i 175 grader, ca 20 min. Tag ut kakan ur ugnen och strö över marshmallowsen. Sätt in brownien i ugnen igen och låt marshmallowslagret precis smälta, de ska inte ta färg. Bred över dulce de leche över marshmallow lagret. Koka upp grädden till sista lagret, rör i den hackade chokladen och vispa tryffeln slät. Bred tryffeln över dulce de leche-lagret.

* Dulce de leche får man genom att koka en burk sötad kondenserad mjölk på svag värme i 3 timmar. Se till att burken är täckt med vatten under hela koktiden. Låt burken svalna helt innan den öppnas. Du kan med fördel koka burken dagen innan.

Jag hade väldigt bråttom och kokade burken med kondenserad mjölk i endast två timmar eller kanske 2½ men det funkade det med.



Så nu ska jag packa min väska och ge mig av mot Stockholm! Ha en trevlig fredag!

Postat i Allmänt | Comment (2) kommentarer Trackbacks ()

2012-05-09

Bullbak

Jag kommer alltid på för sent att jag vill baka bullar. Jag börjar oxå alldeles för sent. Eftersom jag hittat ett nytt recept med en fördeg på bullarna så tar det lite extra tid. Tidplanering? Smart? Njaaa....inte direkt men jag ska nog hinna blir klar innan midnatt. Varför jag fick så bråttom? Jo för i morgon kommer det familj från Dalarna och dom brukar gilla bullar :-) och här har vi inte köpebullar!

Receptet på bullarna hittade jag på bloggen Pain de Martin. Bullarna jäser som skvatt galna och det blir fluffiga och stora fina bullar. Det står i receptet att dom ska bo i ugnen i ca 8 minuter men mina bullar var inne i ca 12 minuter för att bli klara så man kan med fördel lägga till lite tid. Men ha övervakning på bullarna så du inte får dom allt för solbrända.



Jag brukar ha mandelmassa i mina bullar men idag fick det bli vanliga kanelbullar. Mandelmassan var slut i det Nordgrenska hemmet och jag orkade inte åka och handla. Förresten var det nog stängt överallt i min by så kanelbullen fick duga.

Jag äter helst min nybakta, lagomt varma kanelbulle tillsammans med iskall mjölk.


Hur äter du helst din bulle?

Postat i Allmänt | Comment (1) kommentarer Trackbacks ()

2012-05-06

För någon månad sen eller så

Oj så mycket som hänt sen jag var sist här insåg jag igår kväll när jag var på mammablogg galan. Sanningen att säga att jag helt enkelt inte hunnit med. Vi har varit utr och rest och sen har det bakats en del men inte minst så jobbar jag ju hundra procent. Ja ibland känns det lite mer än hundra procent...Men igår så var jag på gala som sagt med ett hundratal vackra mammor och så slog inspirationen till. Så när jag nu har vaknat klockan sju på morgonen så inser jag ju att jag faktiskt har tid.
 

Jag kan ju till exempel berätta om mitt bästa inköp i USA som var ett vackert Beater Blade till min fina vän kitchen aiden. Bra mycket billigare i staterna än i gamla Svedala. Det blev en del färger och strössel inköpt också men det hade kunnat sluta mycket värre med många fler bakgrejjer i väskan men det blev liksom fullt. Resan till USA bjöd på många många nöjesparker, många soliga underbara dagar och ett sjukhusbesök.


Väl hemma så firade vi påsk, provade att baka red velvet cake som inte alls blev god. Tonåringarna som var på besök åt dock mer än gärna upp den. Jag höll mig till de nya cake popsen som starbucks inspirerade mig till. Mazarincakepops med vitchoklad runt om. Den här gången gjorde jag dom lite större enligt Starbucks modell. Allt är ju lite större och bättre i USA. Recept ska ni få här på bloggen.


Mazarinkaka

175 g smör
75 g mandelmassa
1 ägg
8 droppar bittermandelarom
1 1/2 dl mjölk
2 1/2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver

75 g philadelphia ost


Sätt ugnen på 150°. Smält smöret. Riv mandelmassan. Vispa ihop ägg, bittermandelarom och mjölk i en skål. Tillsätt mandelmassa, socker, mjöl, vaniljsocker och bakpulver under omrörning. Rör ner smöret. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen 30–40 min. Låt kakan svalna helt.
Mosa kakan till smulor och blanda med 75 g philadelphia ost. Forma detta till bollar i den storlek som du vill och gör som vanligt med cakepops. Doppa pinnen i smält vit choklad eller mörk choklad och tryck in den i bollen. Låt stelna i kylskåp ett tag. Smält sedan resten av chokladen och doppa cakepopen i chokladen. Garnera eller forma som du vill....:-)


Sen kom vi fram till tårtorna. Jag tänker inte ta det i detta blogginlägg utan sparar det till någon annan dag när jag får tid, för det händer ju så ofta...;-)

Nu ska jag istället berätta om gårdagens äventyr. Tidigare i veckan fick jag ett telefonsamtal från en kompis som frågade om jag kunde tänka mig att fota på mammablogg galan som skulle gå av stapeln den 5/5 i Frösundavik. Lite pyssel blev det att ordna resan dit och fixa en barnvakt då mannen skulle springa stadsloppet. Men det löste sig och jag for iväg. Så igår var det fullt ös här, här där jag ligger och skriver på hotellet granne med HKH Kronprinsessan Viktoria och Prins Daniel. (Tyvärr har jag inte sett dom....). Mammabloggare dök upp från hela Sverige för att börja gå på en mässa som låg i Haga magasinet här. Där var massor med företag bland annat Nelly, Glossybox, Edet, inrednings företag och barnklädesföretag. Många gåvor blev det från dessa givmilda företag och vi fick en gooodie bag som var pinfull plus andra gåvor. Verkligen generöst!

Superbäst av allt var tjejerna på Nelly som såg till att jag fick en tröja till Elias. Jag ville köpa den för den hade ju amerikanska flaggan på sig men jag skulle komma tillbaka senare....Jag gick förbi lite senare och då ropade dom in mig....så jag fick ta med den hem.


Super tack till snälla Nelly
På kvällen var det så gala middag! Jag satt bredvid Östhammars kommunalråd som ju är precis hur trevlig och Rolig som helst! En dam med klös och riv i! Jag hade en jätte trevlig kväll med många otroligt vackra och snygga mammor. Jag placerade mig oxå på första parkett så att jag kunde fota riktigt bra, det blev väl drygt 200 kort iallafall. Något åkte ju ha blivit bra av dessa i allafall.

Tyvärr måste jag vänta med att posta detta långa inlägg eftersom bilderna inte vill hoppa in i inlägget på ipaden.
Men nu är jag hemma och har fixat in bilder!
Räcker så för nu. Långt blev det! Bild på alla fina saker jag hade med mig hem får komma efter simträningen. Nu är det dags för avslutning på simskolan för alla mina duktiga barn!
Ha en fortsatt trevlig söndag!
Postat i Allmänt | Comment (1) kommentarer Trackbacks ()

Kategorier

5 Senaste posterna

Länkar

Arkiverat

Matbloggstoppen