2011-09-02

Cookie dough cupcake!

Liten kräftskiva ikväll. Jag tar med mig *taaadaaaaa* Cupcakes. MEN inte vilka cupcakes som helst utan Cookie dough cupcakes med vitchoklad frosting på. Så roligt att göra dom här men det blev fler än 12 cupcakes. Jag tror att receptet landade på ca 16 cupcakes och kakdegen som står i receptet räckte och blev över så det blev några småkakor oxå. Med småkakor så får ni läsa att det blev ruskigt stora kakor som flöt ut till EN jätte stor kaka över hela plåten, men man kunde dela på dom iallafall.
Maken fikade igår kväll på nya cupcakes utan frosting på och betyget blev som följer : " åh dom var goda, får man ta en till?"



Receptet ser lite konstigt ut men det är för att det är översatt från amerikanska mått och jag hittade receptet på min ABSOLUTA favvis blogg Passion for baking. Nu har jag oxå översatt från Norska till svenska...;-)

Chocolate Chip Cookie Dough :

85 g smör
115 g socker
50 g brunt socker
1 tsk vanilj pulver
1 ägg
125 g mjöl
1/2 tsk bikarbonat
100-150 g choklad

Häll socker, brunt socker och mjukt smör i en skål. Blanda detta några minuter. Tillsätt ett ägg. Vispa detta i ca 2 minuter.

Tillsätt mjöl som är blandat med bikarbonat. Rör ihop detta snabbt med smeten. Sen behöver du chokladlinser eller hackad choklad. Ha ner choklden i smeten och blanda ihop ordentligt. Färdig! Ställ degen åt sidan medans du lagar cupcakesmeten.

Choklad Cupcakes:

100 g smör
2 ägg
2,5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1,5 dl kakao
2 tsk. expresso kaffe
1 dl varmt vatten
2, 5 dl grädde

Använd rumstempererat smör och häll det i en bunke. Vispa ihop med sockret. Ha i ett egg i taget och vispa om.
Häll kakao i en engen skål och blanda samman med kokande varmt vatten och kaffe. Rör tills det är som flytande choklad.
När smörsmeten är fluffig så häller du ner chokladröran. Rör om tills allt är ordentligt blandat.
Blanda mjöl och bakpulver i en egen bunkte och häll det i smeten. Tillsätt grädde och blanda vidare.
Lägg cupcakes formarna i en muffinsplåt och fyll dom till 3/4.
Lägg sen i en "klutt" cookie dough i varje cupcakeform.
Grädda på 200 grader i 15 minuter.

Frostingen som jag har på är Vit choklad frosting

4 dl florsocker
230 g smör
200 g vit choklad
1 tsk vaniljsocker

Vispa mjuk smör och florsocker vitt och fluffigt. Smält vita chokladen och blanda i smörsmeten. Tillsätt vanilj essens eller vanilj socker och vispa om ordentligt.

Nu är det bara att spritsa på och dekorera efter valfritt sinne..:-D

Postat i Allmänt | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()


Kommentera inlägget här:

Namn:

Kom ihåg mig?

E-postadress:



URL/Bloggadress:



Kommentar:



Kategorier

5 Senaste posterna

Länkar

Arkiverat

Matbloggstoppen